IBC 2019 - Oppsummering

IBC 2019 - Oppsummering

IBC 2019 tiltrakk seg mer enn 55 000 deltagere fra 150 land rundt om i verden, og over 1 700 av verdens viktigste teknologileverandører og viste frem ny teknologi og deltok på konferanser.  For oss som har deltatt på IBC siden midten av 1990-tallet viser IBC seg som en messe som er et viktig treffpunkt for mange aktører.  Dette viser en dynamisk og aktiv bransje, men antallet nyheter og oppdateringer oppleves som noe lavere enn for 10-15 år siden.  Dette har flere grunner i dagens marked skjer det nyheter året rundt, men nytten av å treffe folk ansikt til ansikt har ikke forsvunnet.

INSTA 360 PRO dette er 12K 360 grader rundt

INSTA 360 PRO dette er 12K 360 grader rundt

En av framtidsnyhetene på IBC 2019 fant man hos det kinesiske VR selskapet Insta 360, som Monitor besøkte sammen med Andre Austvoll fra Videoutstyr.  Videoutstyr er en av de selskapene som ser på mulighetene innen VR og 360 graders kamera.  Hos Insta 360 kunne vi konstatere at 12K VR er her: Insta360 Pro V2.0 gir superoppløsningsbilder, forbedret bildekvalitet og teknologiske oppgraderinger.

 Vi var nysgjerrig på å se løsningen live, men full gjennomgang av produksjonsflyten var ikke mulig på Insta360 sin stand.  Vi kunne likevel få se spennende test-opptak som viste mulighetene ved 360 grader i meget høy oppløsning.  Kamera som vil ligger på en pris rundt 200.000,- i Norge, kommer med 12K super høye oppløsningsbilder, viktige forbedringer av bildekvaliteten og en rekke nye funksjoner, dette tydeliggjør Insta360 Pro som et av de fremste verktøyene for VR-skaperne.

Stitching verktøy

Insta360 Pro V2.0s nye Stitching Box-funksjon lar deg koble Insta Pro til en datamaskin etter eget valg og outsource bildesømarbeid til Pro's prosessor slik at arbeidsprosessen flyter raskere på disse store bildefilene.  I følge Insta360 eliminere denne løsningen flaskehalser i prosessorkraft og effektivisere hele 360 graders arbeidsflyten.

Dynamisk rekkevidde, klarhet og hvitbalanse er alle optimalisert i dette kamera, her skal du kunne jobbe profesjonelt hele veien rundt i bilde. Selv i et mørkfarget område i et foto eller en video, vil detaljer forbli intakte. Støy er også blitt drastisk redusert.

 Insta360 Pro eksporterer sømløst ut 10 høyoppløselige 8K-bilder i rask rekkefølge, før de intelligent slås sammen til ett superhøyoppløselig 12K-bilde - for både stereoskopiske (3D) og monoskopiske film eller foto. Utgangsoppløsningen til Insta Pro kan justeres manuelt innenfor et område på 8,2K (maksimal oppløsning for GearVR-headsettet) til 12K.  Andre Austvoll og Videoutstyr ser på om dette er teknologi som det er interesse for hjemme. Vi i Monitor spurte om vi kunne få hånden på en testmodell, vi jobber med å få dette på plass om mulig.

Andreas Hilmer og Fleming Sørensen fra Lawo

Andreas Hilmer og Fleming Sørensen fra Lawo

Smart hos Lawo

 Overvåking og administrasjon av nettverket har gitt muligheter for flere leverandører innen IP-feltet. Lawo Smart IP-nettverksovervåkingsverktøysett har kommet med oppgradering med støtte for SMPTE ST2110. Oppsettet oppdager, registrerer og dokumenterer IP-nettverket automatisk, en viktig fordel da det foreløpig ikke er noen standardiserte metoder for å gjøre dette (oppdagelse og registrering er en del av AMWA NMOS IS-04, fremdeles under utvikling).

 Lawo tilbyr også en PTP-monitor, som analyserer presisjonstidsprotokoll og fungerer som en henvist mottaker for viktige tidsmålinger. Denne og annen funksjonalitet presenteres som en pakke med løsninger som kan implementeres i nettverk drevet av Lawo for kunden.

Björn Korb fra Qvest Media fortalte om deres sky-løsning

Björn Korb fra Qvest Media fortalte om deres sky-løsning

Hele TV-flyten i skyen

 Björn Korb fra Qvest Media kunne fortelle at teknologi selskapet vinner fram med sine løsninger for enklere publisering og integrasjon for kringkasting, live og AV.  Nylig har selskapet vunnet anbudet på skape en helt ny AV-plattform for Europaparlamentet.

På IBC 2019 kunne han fortelle om hvordan de i løpet av 2019 har utviklet en portalløsning for å håndtere kringkasting i skyen.  Qvest.Cloud Go! inkluderer første bruksklare pakker for medieoppgaver som live events-produksjon, postproduksjon, arkivering, katastrofegjenoppretting eller playout. Pakkene er forhåndskonfigurert med skyapplikasjoner fra ledende programvareprodusenter.

Fremveksten av cloud computing gjør det mulig for selskaper å effektivisere prosessene med videoinnholdssamling, produksjon og distribusjon på en fleksibel og tilpasningsdyktig måte for alle slags bransjer og tilpasse dem med den kontinuerlige endrede medieforbruksatferden påpeker Korb.

Qvest.Cloud er laget for selskaper som ønsker å administrere og overvåke medieteknologien sin - enten på stedet, med en enkelt skyleverandør, i et multicloud-miljø, eller ved å bruke en hybridmodell. Videre kan systemressurser skaleres etter behov og kostnadsstrukturen for produksjonsprosesser kan analyseres og planlegges. For å utføre disse oppgavene, kommer Qvest.Cloud med integrerte tjenester innen skyautomatisering, arbeidsflytorganisering og brukerstyring, overvåking, måling og fakturering og kostnadskontroll.

Arbeidsflyten i oppsettet er utformet med et intuitivt grafisk brukergrensesnitt og oppsettet kan integrere eksterne leverandørers applikasjon. Partnereøkosystemet, som i dag består av skyfunksjoner fra over 40 ledende produsenter fra medie- og IT-bransjen, utvides stadig reklamerer Qvest Media.

Få full båndbredde effekt

 Et av de selskapene som Qvest Media samarbeider med er Strive, ved en del av standen på IBC 2019 fortalte de om sin løsning.  Strives teknologi kan integreres sømløst i online plattformer og originale applikasjoner som webapper, apper for iOS og Android, Set-top-bokser eller smarte TV-er. Når den er aktivert, lager Strives programvare et WebRTC-basert nettverk mellom app-abonnentene. Det resulterende brukernettverket deler deretter på å laset opp videoinnholdet som tradisjonelt vil bli distribuert av et innholdsleveringsnettverk (CDN). Derfor kan streaming-servere og CDN-er tjene opptil 8 ganger mer på effektivt båndbredebruk i forhold til tidligere.  Strive og Qvest Media har på IBC2019 inngått en partnerskapsavtale om å rulle ut deres løsning utover i Europa og andre kontinenter.

Christoper Probst og Alexander Schäfer fra Strive Technolgies har inngått et samarbeid med Qvest Media.

Christoper Probst og Alexander Schäfer fra Strive Technolgies har inngått et samarbeid med Qvest Media.

Virituelle Vikinger

Virituelle Vikinger

Lær LED-lys som en proff

Lær LED-lys som en proff