Adobe After Effects runder 25 år.

Adobe After Effects runder 25 år.

I 1993 lot verden seg forbløffen av Jurassic Park. Ikke bare var konseptet med klonede dinosaurer et vitnemål på hvor langt vi følte vi var kommet teknologisk. Selve filmen kunne skilte med banebrytende visuelle effekter. Noe som også bidra til at den fikk Oscar. Og med det var startskuddet gått for programmet som etterhvert har blitt et husholdsnavn. I hvertfall i hjem med filmarbeidere.

Siden starten har After Effects bidratt til å skape stadig mer troverdige illusjoner på lerretet, i filmer som Spiderman, Avatar, Menn som hater kvinner, og nå nylig, Blade Runner: 2049. Vi er forbi punktet for å konkludere med at det har kommet for å bli. Det er allerede en naturlig del av verktøyskassa til filmskapere, og om noe så ligger vel fremtiden til visuelle effekter i å gjøre seg så lite merkbare som mulig, slik som Netflix-serien Mindhunter, som støttet seg tungt til Adobes programvare.

Det blir interessant å se hvordan After Effects omtales om ytterligere 25 år, men omtalt, det er vi sikre på at det blir.

 

Vårmesse hos Foto.no

Vårmesse hos Foto.no

Bosch PRAESENSA setter ny industristandard

Bosch PRAESENSA setter ny industristandard