Vårmesse hos Foto.no

Vårmesse hos Foto.no

Denne uken, fra 19. til og med 24. mars, holder foto.no vårmesse i butikken på Barcode. Og som vi før har nevnt, er ikke dette lenger et sted forbehold stilfotografer, og ivrige amatører. Bedriften satser tungt mot det profesjonelle videomarkedet, og selv om messen er generell, er det også lagt vekt på dette segmentet.

I tillegg til gode tilbud, som gjerne hører sammen med ordet "messe", er det mulig å få godt påfyll av kompetanse denne uken. Det har vært forhåndspåmelding til foredragene, og responsen har vært så god at butikken så seg nødt til å flytte ut av sitt vanlige kurslokale bak i butikken, ut i fellesarealet.


For de som ikke får plass, eller har mulghet til å ta turen, er det likevel mulig å følge foredragene på nett. Elever fra Elvebakken videregående skole bidrar som tenknikkere i forbindelse med direkteoverføring av innholdet, noe som samtidig gir disse god arbeidsarfaring.

Den kanskje største nyheten på videofronten vi så på vårmessen var GoPro Fusion. Dette er GoPros 360-kamera, som blir lansert i Norge etter påske. Dette er første produktet i denne kategorien med lavterskeltilgjengelighet. Etter filming kan man enkelt redigere filmen i en app på telefon eller nettbrett, selv om det gjøre noe med kvaliteten. Ellers lar det seg gjøre å importere til en PC eller MAC, og redigere via Adobe Premiere. Monitor kommer tilbake med mer om dette kamera, men vi lot oss imponere over det lille vi fikk se. Det er nettopp denne typen produkt denne teknologien trenger for å drive den fremover, et produkt som vanlige folk har råd til å kjøpe og leke seg med.

Det vil bli full aktivitet hele uken i buttikken til foto.no, og det er å anbefale at man tar seg en tur, om man vil oppgradere utstyrsparkene for en billig penge, eller ha påfyll av kompetanse og insporasjon.

 

Videocamp hos Interfoto

Videocamp hos Interfoto

Adobe After Effects runder 25 år.

Adobe After Effects runder 25 år.