Ikke skyfritt i Amsterdam

Ikke skyfritt i Amsterdam

IBC gikk av stabelen for 50. gang i september. Amsterdam har vært vertsby for messen siden 1992, og skal man oppsummere kort hva det ble snakket om i 2017 er det vanskelig å komme utenom IP-TV og skybaserte løsninger. I tillegg kan det virke som at man har kommet til en slags enighet om at 2K HDR er nok pixler for kringkasting, noe som får mange til å senke skuldrene, mens andre også ergrer seg over at man ikke utnytter potensialet maksimalt og pusher mot 4K. Uansett hva man måtte mene, tenke eller interessere seg for innen bransjen, er det helt sikkert at det ble diskutert på IBC, og det var også noe for enhver, når det kom til tekniske nyvinninger, smarte løsninger og nye produkter, over hele linjen. Vi møtt mennesker, sett på utstyr og hørt på idéer, og her er noe av det vi syntes var mest interess

NYHETER FRA IBC 2017

Streaming-tjenestene tar stadig større markedsandeler, med Netfix og HBO Nordic i front i vår del av verden. Den største utfordringen for skybasert TV-underholdning har vært sport, men denne utfordringen synes å nær en løsning. Hva det vil si for tradisjonelle kringkastere er uvisst, men antagelig vil det ikke påvirke for mye, all den tid stadig mer sportsinnhold plasseres bak betalingsløsninger. Nye tekniske løsninger som gjør det mulig å skalere IP-TV på samme måte som tradisjonell TV ligger bak dette. Og mulighetene for økt opplevelse, med mengder av statistikk, egenstyrte repriser og mye er hva sportsentusiaster har i vente.

I STADIG UTVIKLING

Det er ferre som ser mot fremtiden på IBC. Naturlig nok. Å snakke i telefonen eller med telefonen er i dag ikke science fction, og innholdet i dialogen er i rask utvikling. Kunstig intelligens kommer til å bli en stadig større del av hverdagen, og man vil kunne styre TV, høytalere og sikkert en rekke andre tekniske installasjoner ved stemmebruk. Stadig større forståelse av kompliserte fraser som «Filmer med John Wayne» eller «Listetopper fra 1987» vil bli forstått av maskinene. Med innholdets økende mengde metadata blir det mulig å gjøre ater mer avanserte søk og forespørsler. Videre lærer den kunstige intelligensen mens den er i bruk, bli blir bedre og bedre eter hvert som den er i bruk.Carrie Lomas, som har den fascinerende titelen «Director of Cognitive Solutions and Internet of Tings» sier at det handler om å hjelpe mennesker med å ta valg, snarere enn å ta de for dem.

STOR UTVIKLING PÅ NY TEKNOLOGI

Utviklingen av nye produkter tvinger også frem andre nye produkter. Blant fere spennende nyvinninger så vi i IBCs Future Zone en iglo. Der fkk vi se hvordan 360 kameraer kan vises frem til et større, samlet publikum, uten bruk av VR-briller. Det var selvsagt også fere eksempler på VR-briller i bruk i «sonen», men det føles lit som at det allerede har kommet, og strengt tat ikke hører med til fremtiden.Ellers knivet utstillerne om å vise frem det de hadde av nye produkter, enten det det var snakke om videreutvikling av kjente kameraer, nye mikrofoner, til mer obskure, små tekniske dingser, som kanskje bare vekker interesse for de helt dedikerte. Vi kommer tilbake med mer  spesifkke tekniske nyvinninger litt etter litt.

TEST: Audiofuse

TEST: Audiofuse