Faglig førjulskos hos Foto.no

Faglig førjulskos hos Foto.no

I midten av desember holdt Foto.no åpent hus for kunder og samarbeidspartnere. Mange kom for hygge, god mat og drikke, men de fikk også muligheten til å se utstyr og prate med representanter for for skjellige leverandører. - Det går ann å ha to tanker i hode samtidig, smiler Rolf Ravndal, som både veileder og sjenker øl under arrangementet. (Og ja, Foto.no har sjenkebevilgning).

Gunleik Groven fra Quine.

Gunleik Groven fra Quine.

Gunleik Groven er på plass for å snakke om å demonstrere Quine. Han avslører at de nettopp har inngått samarbeid med kinesiske Crystal Video Wireless, og med de har de utviklet trådløst utstyr som brukes sammen med deres quineboks, og arbedsflyt verktøy. Boksen og programvaren er i fullbruk, særlig i Kina, men også i Norge dra flere produksjoner nytte av denne norske oppfinnelsen. Han holder kortene tett til brystet, men lovver å åpne med opp i 2019.

Andrew House fra Global Distribution representerte Atomos

Andrew House fra Global Distribution representerte Atomos

Atomos stiller med Andrew House som demonstrete flere forskjellige produkter. Blant disse var Ninja Flame HDR monitor, som er en full HM (1920x1080) fargekalibrert monitor på 7 tommer som også har 4K-innspilling i profesjonelle format og støtte for HDR-video. Den spiller inn i 10-bit 4:2:2 ProRes/DNxHR over HDMI og kan vide dynamisk omfang i 10 stopp for å matche 10-bit Log-bilder fra kameraer fra de fleste større merkene som Canon, Sony, Panasonic, Nikon, JVC, Arri og Red. Atomos’ produkter gjør det mulig å lage levende bilder av svært høy kvalitet, uten at du trenger å investere i dyre kameraer. Denne er montert på en Canon DSLR, og for de som har behov for ekstra høy kvalitet, men har lavt budsjett, kommer man utenom de tekniske kravene man ellers ville blitt stilt om man benytter Ninja Flame. Den har touchscreen som i realiteten styrer alt, så kameraet det er knyttet til egentlig bare er en forlengelse av objektivet.

Kishore Patele fra Audio Ltd./Soound Devices

Kishore Patele fra Audio Ltd./Soound Devices

Kishore Patel er direktør for Audio LTd, som nylig ble oppkjøpt av Sound Devices. Han tok turen til kalde nord for å vise sitt eget trådløse mikrofonsystem, sammen med produktene fra Sound Devices. Deres A10-system har en rekke gode løsninger og den innovative tilnærmingen til RF-teknoligien var en av hovedgrunnene til at de vekket oppmerksomheten til det amerikanske selskapet. Hos Foto.no har han med seg flere trådløse løsninger som er koblet opp mot noen av MixPre-seriens enheter. Dette er enkelt, men solid utstyr som gjør lydopptak av høy kvalitet, uten at man trenger alt for mange til å opperere det.

Ole-Bjørn Johnsen fra Canon

Ole-Bjørn Johnsen fra Canon

Ole-Bjørn Johnsen fra Canon var på plass for å demonstrere ME200S-SH, som har en 8,29 megapikslers Super 35 mm CMOS-sensor og kan filme i Full HD 1080p/1080i/720p som kan tas opp på en ekstern opptaker med opptil 12 trinns dynamisk område i Canon Log eller Wide DR-innstilling. Den reduserer uskarphet fra bevegelser med støtte for bildefrekvenser på opptil 50P/59,94P gir muligheten for opptak i sakte film. Dette er et kamera som gjør jobben når en skal produsere film eller TV av høyeste kvalitet.

Blandingen av fag og hygge trakk til seg godt med besøkende, og det var gode og interessante samtaler over bordene, der de rundt 100 menneskene som tok turen i førjulstiden, forsynte seg av mat, drikke og hverandres kompetanse.

Axon seminar hos Danmon

Axon seminar hos Danmon

Tidlig julaften på kontoret - Monitor oppgraderer utstyrsparken

Tidlig julaften på kontoret - Monitor oppgraderer utstyrsparken