Camera Nordic på plass i Oslo

Camera Nordic på plass i Oslo

Svenske Camera Nordic åpnet nylig egen avdeling i Oslo. Nærmere bestemt i Marcus Thranes gate, i umiddelbar nærhet til en rekke filmaktører som Storyline studios, Krypton film med flere. Dette er selvsagt et ledd i en større satsning på det norske markedet, men også en mulighet til å være nærmere eksisterende kunder også. I første omgang vil kontoret betjenes en dag i uka, av Steve Calavitis, som deler sin tid mellom Oslo og Stockholm.

Service og kompetanse

- Vi ønsker å kunne tilby en mer daglig oppfølging i det norske markedet, forklarer Calavitis. Det skal være mulig å komme innom oss å få ta i forbruksvarer og deler til utstyr, derfor har vi et respektabelt utvalg tilgjengelig i showroomet. Han fortsetter videre med å forklare at de også ønsker å bidra med workshops og kompetanseutvikling, ved å knytte utenlandske aktører og produsenter sammen med norske brukere. Den dagen vi var på besøk hadde det allerede vært en workshop med Red-kamera tidligere i lokalene.

Åpningsfest

I forbindelse med åpningen av lokalene den 12. oktober inviterte Camera Nordic til en minglekveld for alle utstyrsinteresserte, og det var godt med produkter å se på. Kameraer fra Arri, Red og Canon, i tillegg til utstyr fra Atomos, Manfrotto og Zeiss for å nevne noen. At de invitere til mingling i forbindelse med åpningen er ikke bare en markering, men også for å understreke at de ønsker at lokalene skal fylles med aktivitet. Litt som en møteplass for sine kunder i det norske markedet, og et sted der terskelen for å komme inn for en prat ikke skal være høy. - Vi ønsker å være en del av det som skjer i Oslo, og Norge, og tar derfor initiativ til at det skal være aktivitet her hos oss, forteller Calavitis. Han ser for seg at de kan samarbeide med andre aktører, også lokalt, om aktiviteter for å heve kompetanse- og kunnskapsnivået hos norske filmarbeidere. - Derfor er plasseringen, så nære mye som ellers skjer i Norge på filmfronten interessant, konkluderer han.

Begynner forsiktig

Selv om det i utgangspunktet kun er en dag i uke kontoret er bemannet, er tanken, og ønsket at det skal være så mye aktivitet som mulig, og de ser for seg at de så raskt det lar seg gjøre og er forsvarlig, utvider med flere åpningsdager. - Hvor raskt vi når fem dager åpningstid er vanskelig å si, men det ville være dumt å ikke ha det som et mål. Men vi begynner, med en dag og tar det steg for steg.

I Sverige og Norden

Camera Nordic har med base i Stockholm knyttet til seg kunder fra hele Norden, og vil fortsette å ha hovedfokus på drift fra den svenske hovedstaden. Stefan Sjönvall er mannen som startet opp bedriften i sin tid, og han har gradvis bygget opp bedriften til det den er i dag. - Til sammen har vi mer enn 80 års erfaring fra filmindustrien, så vi føler vi har mye å tilby nye og gamle kunder.Kjøper Ullevål Media Center

Kjøper Ullevål Media Center

On The Road Again - Monitor Roadshow 2018

On The Road Again - Monitor Roadshow 2018