Nyheter fra Canon

Nyheter fra Canon

Canon lanserer nye modeller av PTZ-kameraer, og ny optikk, akkurat i tide ti IBC i Amsterdam.

Canon lanserer i dag CR-N100,et nytt 4K PTZ-kamera (panorer/vipp/zoom) til innendørsbruk. Dette er Canons sjette modell i PTZ-utvalget med videoopptak av høy kvalitet og sømløs integrering i systemer med flere kameraer. I tillegg lanseres RC-IP1000, en profesjonell PTZ-kontroller for kringkasting og livearrangement. Canon lanserer også en ny applikasjon for styring av flere PTZ-kameraer (Multi-camera Management Application) som forenkler arbeidsflyten.

Med nye CR-N100 i Canons utvalg av fjernstyrte kameraer, har kundene flere valgmuligheter når det gjelder produkter til en rekke bruksområder fra profesjonell videoproduksjon til videoinnhold for bedrifter, offentlige virksomheter og utdanningsinstitusjoner.

CR-N100

CR-N100 har høy bildekvalitet og leverer suveren fleksibilitet og ytelse på sitt prispunkt. Kameraet er utstyrt med 1/2,3-type 4K CMOS-sensor, DIGIC-prosessor og kraftig 20x optisk zoomobjektiv, som gir krystallklar video i 4K UHD-oppløsning med eksepsjonelt detaljnivå og oversamplet HD-video. I en tid der nettmøter og nettbasert undervisning, arrangementer og seminarer blir stadig vanligere, øker også etterspørselen etter teknologi for livestrømming og videoopptak.

CR-N100-kameraet har fire «sceneprogram» – portrett, sport, svakt lys og spotlight – som brukere kan benytte for å få best mulig visuelt resultat basert på opptakssituasjonen. Et hybrid autofokussystem kombinerer kontrastbasert autofokus med fasedetekterende autofokus, for rask og presis fokusering selv i svakt lys.

CR-N100 er kompatibelt med Canons Auto Tracking-app1 som gir enestående fleksibilitet ved at kameraet automatisk følger hovedtaleren uten at kameraoperatøren trenger å gjøre noe. Kameraet støtter også Multi-camera Management-appen der du kan konfigurere, administrere og overvåke opptil 200 kameraer for effektiv drift av store systemer i miljøer som større virksomheter, kommunal sektor og utdanningsinstitusjoner. Disse funksjonene kombinert med kameraets prislapp gir deg en budsjettvennlig automatisert løsning av høy kvalitet.

Nøkkelfunksjoner for CR-N100:

  • 4K 30P videoopptak av høy kvalitet

  • 20x optisk zoomobjektiv med 29,3–601 mm brennvidde (tilsvarende 35 mm film)

  • Hybrid autofokus med ansiktsgjenkjenning og følgefokus

  • Intelligent Auto Tracking1

  • Innebygget protokollstøtte, inkludert Canon XC2, RTMP3/RTMPS og RTP/RTSP, NDI|HX4 og SRT5, gir fleksibilitet fra første sekund

  • Kompatibel HDMI- og USB-C-tilkobling

  • Inkluderer ekstra støtteverktøy som Camera Search Tool, Remote Camera Control Application og webkameradriver.

RC-IP1000

RC-IP1000 er en avansert profesjonell PTZ-kontroller for kringkasting med en rekke funksjoner som fanger hvert øyeblikk med største presisjon – perfekt for travle studioer og produksjonsteam.

Kontrolleren er spesialutviklet for Canons profesjonelle PTZ-modeller for kringkastingsmarkedet og støtter både IP og seriell kommunikasjon for fjernstyring av PTZ-kameraer. Brukerne kan følge med på feeden direkte på den 7 tommer store LCD-skjermen på kontrolleren – uten å måtte koble til en ekstern skjerm.

RC-IP1000 er utstyrt med profesjonelt betjeningsgrensesnitt og ergonomisk joystick av høy kvalitet. Den har også en stor LCD-berøringsskjerm som gir intuitiv tilgang til flere kamerainnstillinger og funksjoner, inkludert mulighet til å velge fokuspunkt for kameraene. RC-IP1000 har i tillegg 12G-SDI og HDMI inn-/utsignal opptil 4K 60P for fjernstyring og overvåking av opptil 200 kameraer via IP.

Nøkkelfunksjoner for RC-IP1000:

  • IP-video og inndataovervåking (opptil 200 kameraer)

  • PC-fritt oppsett av kameraer fra RC-IP1000

  • HDMI ut, 12G-SDI inn/ut, seriell RJ45, LAN/POE+, to USB-porter og to GPIO D-Sub 25-pinners kanaler

  • Flerfunksjonell 7-tommers LCD-berøringsskjerm

  • Ergonomisk joystick og zoomknapp for presis kontroll

  • Funksjon for styring av flere kameraer – grupper kameraer og bruk de samme innstillingene

  • Pilknapper for enkel menynavigering

  • Avanserte forhåndsinnstilling og sporingskontroll – fjernstyr annet kamera under sporing


Matthew Koshy, Product Marketing hos Canon Europa, sier: «De nye produktene representerer en sømløs blanding av innovasjon og fleksibilitet, styrker produkttilbudet og gir brukerne tilgang til en ny verden av dynamisk kontroll og presisjon. Med CR-N100s jevne bevegelse og uovertrufne bildekvalitet på sitt prispunkt, ønsket vi å tilby et produkt som gir bedrifts- og utdanningssektorene flere valgmuligheter. Samtidig gir kontrolleren RC-IP1000 en profesjonell arbeidsflyt for liveproduksjon av førsteklasses kvalitet.»

Canon med filmoptikk

Canon med filmoptikk

Ny mann hos Danmon

Ny mann hos Danmon