Canon styrker sitt Pro-AV sortiment

Canon styrker sitt Pro-AV sortiment

De siste årene har påvist store endringer innen bruk og behov knyttet til kameraer for levende bilder. Det er en utvikling som er fremskyndet av pandemien, men som uansett ville gjort seg gjeldende uavhengig av to år med isolering og hjemmekontor. Internett har gjort verden mindre, og det krever enklere, mindre utstyr for innholdsprodusenter på de fleste nivåer. Canons nye produktlansering reflekterer denne utviklingen.

Point. Tilt. Zoom.

PTZ-kameraer er nok den typen kameraer som har hatt største "glede" av pandemien, og derfor lanserer Canon et nytt flaggskip for denne typen kameraer. For et utrent øye ser de ut som overvåkningskameraer, men bruksområde, funksjon og ikke minst bildekvalitet er av et helt annet slag. Disse kameraene er ypperlige, enten for fjernstyring av produksjoner, eller for flerkameraproduksjoner med bare en kameraoperatør. Som mindre konserter, foredrag, konferanser, internpresentasjoner. Listens lengde er begrenset av fantasien.

Canons tre eksisterende PTZ-kameraer får nå et nytt tilskudd, CR-N700, som er et 4K60P 4:2:2 1+ bit kamera med 12G-SDI-tilkobling designer for avansert kringkastingsproduksjon.

Fire pluss en er fem nye camcordere

Totalt lanserer Canon fem allsideige 4K-kameraer, hvorav en er rettet mot ivrige konsumenter, mens resten er del av XA-serien som henvender seg til profesjonelle innholdsprodusenter med behov for enkelt, men funksjonelt utstyr som leverer bilder av høy kvalitet. Det er lett å tenke at dette er kameraer for dokumentarfilmprodusenter, men med en rekke tilleggsmuligheter er dette kameraer som kan dekke en rekke forskjellige behov og bruksområder. De kan brukes til strømming, videojournalistikk og er gode alternativer for bedrifter med behov for å bruke levende bilder i forskjellige sammenhenger.

Hva er nytt?

XA65/XA60 og XA75/XA70 bygger videre på tidligere XA-modeller, men disse nye har enklere betjening med større LCD-skjerm (3,5 tommer) og elektronisk søker med høy oppløsning. Videre har alle kameraene løsninger for presisfokusering, stødige opptak, allsidige opptaksformater og forbedrede tilkoblingsmuligheter.

LEGRIA HF G70 er det femte kameraet i lanseringen og har en rekke av de samme funksjonene som sine profesjonelle brødre. Det er likevel en enklere, men også rimeligere modell rettet mot brukere med et mindre profesjonelt behov.

CR-N700 nøkkelfunksjoner:

1.0 Type CMOS-sensor med DIGIC DV7-prosessor oppnår 4K60P 4:2:2 10-bit

15x optisk zoom (30x avansert zoom)

Dual Pixel AF med iTR AF X

Flere protokoller inkludert NDI|HX, SRT, FreeD, RTMP(S), RTP, RTSP, Standard kommunikasjonsprotokoll og Canon XC

Forbedret tilkobling med 12G-SDI-utgang

XA75/XA70 nøkkelfunksjoner:

1-tommers Type CMOS-sensor og DIGIC DV6-prosessor for 4K UHD-opptak

15x optisk zoom med 40x digital zoom

DUAL Pixel CMOS AF og ansiktssporing

Dobbel XLR-lydinngang med 4-kanals lydopptak.

Infrarød opptaksstøtte

Støtte for USB Video Class (UVC).

3G-SDI (kun XA75) og HDMI-utgang

XA65/XA60 nøkkelfunksjoner:

1/2,3 tommers type CMOS-sensor og DIGIC DV6-prosessor for 4K UHD-opptak

20x optisk zoom med 40x digital zoom

Dobbel XLR-lydinngang med 4-kanals lydopptak.

Infrarød opptaksstøtte

Støtte for USB Video Class (UVC).

3G-SDI (kun XA65) og HDMI-utgang

LEGRIA HF G70 nøkkelfunksjoner:

4K UHD 1/2.3-type CMOS-sensor

Høykvalitets 20x zoomobjektiv

USB-C-utgang for streaming

Hybrid AF

Oversamplet HD-behandling

Mer på lager

Ved siden av kameralanseringene slipper Canon flere nyheter. Dette inkluderer CN8x15 IAS S E1/P1, Canons nyeste Cine-Servo-objektiv for et bredt spekter av produksjoner, EU-V3 - en modulær utvidelsesenhet for EOS C500 Mark II og EOS C300 Mark III, en Cinema EOS-firmewareoppdatering, og DP-V2730, en 27-tommers 4K profesjonell monitorskjerm.

Agder XR - Mer virkelighet

Agder XR - Mer virkelighet

Blant trosser og clamps

Blant trosser og clamps