MixPre-6 - Strålende kvalitet i lite format

MixPre-6 - Strålende kvalitet i lite format

Seks eller tre kanaler, høy kvalitet og feltmessig slitesterk - Sound Devices senker prisnivået og høyner standarden for feltmiksere med den nye MixPre-serien.

Markedet for bærbare lydopptakere har vokst seg større og større i takt med at flere lager mer ambisiøse produksjoner; separate lydbånd brukes av små produksjonsfirmaer, så vel som vloggare, youtubere og lignende. Samtidig trenger større produksjoner backup-løsninger om hovedriggen faller i fisk. Mange seriøse men mindre “run-and-gun”-dokumentarer krever kanskje ikke samme funksjoner som store spillefilmer men har høye ambisjoner når det kommer til lydkvaliteten. Sound Devices har i lang tid vært godt ansett i feltproduksjonsindustrien da de forente byggekvalitet, lydkvalitet og brukervennlighet med gode funksjoner og pålitelighet. Tidligere er det en MixPre-D med to mikrofonforsterkere samt to flerkanalsmikser. Den nye MixPre-serien inneholder to modeller, MixPre-3 og Mixpre-6 der tallene avslører antall innganger -nummer seks har seks innganger og nummer tre har tre. Formatet er veldig lite og smidig: MixPre-3 er like lang som en iPhone SE mens MixPre-6 er litt lengre enn en iPhone 7. De er påtagende lette - laget av slitesterk aluminium, men føles robuste og seriøse.

Baksiden, uten batteriholder, skjuler SD-kortplassen og nøkkelen for å feste MixPre til et kamera.  

Baksiden, uten batteriholder, skjuler SD-kortplassen og nøkkelen for å feste MixPre til et kamera.
 

BAKSIDEN

På baksiden er det et svart plastdeksel med plass til fire batterier, og bak dette skjules rom for SD-kort. Enheten støtter 512 GB SDXC-kort. Det er ingen mulighet til å ta opp mer enn ett medium, foruten gjøre opptak på en datamaskin samtidig.
Men det er i alle fall ikke alle feltmiksere som kommer med en innebygd verktøykasse. Bak dekselet finnes en umbrakonøkkel, festet med en magnet, sammen med en liten plugg til å skru på toppen av enheten når den skal monteres under et kamera.
Toppen av MixPre er nemlig utstyrt med en kamerastativ-gjenge (1/4 "-20), noe som gjør den perfekt for fotografen eller produsenten som ønsker å heve nivået av lydopptak. Den er veldig pent integrert i forhold til en del andre løsninger.
Plastdekselet for fire AA-batterier kan byttes ut med et tilbehør som inneholder åtte batterier eller en slede som inneholder to Sony L-batterier. Hawk-Woods har også sluppet et tilbehør med vanlig Hirose-kontakt for å koble til MixPre i standard strømforsyningssystemer for lydvesker. I tillegg kan du koble den til USB-C, da den medfølgende kabelen kan kobles til to standard 

USB-A-kontakter eller i en tilstrekkelig kraftig batteripakke med USB-C.
MixPre foretrekker naturlig strøm fra USB-C, selv om det er tilkoblede batterier, men hvis USB C-strømmen er for spinkel, kan du velge mellom batteridrift eller kjøre i strømsparingsmodus. I den modusen kan bare de første to inngangene levere fantomkraft, skjermens lysstyrke senkes, og verken eksternt tastatur eller HDMI-tidskode kan brukes. Hvis strømforsyningen er helt frakoblet, bytter MixPre automatisk til batterier. Hvis det ikke er noen batterier, vil enheten bli slått av. MixPre "lukker" filen med jevne mellomrom, så hvis strømmen forsvinner, vil opptaket ikke bli tapt, bare de siste sekundene. Bra!

Lydinnganger på combo-tilkobling, USB-C og USB-A for å sende signal til datamaskin eller flat. Kun stereo mini-utgang, ingen profesjonelle utganger. MixPre kan motta tidskode enten som lyd inn i AUX-inngangen, eller via mini HDMI.

Lydinnganger på combo-tilkobling, USB-C og USB-A for å sende signal til datamaskin eller flat. Kun stereo mini-utgang, ingen profesjonelle utganger. MixPre kan motta tidskode enten som lyd inn i AUX-inngangen, eller via mini HDMI.

Seks innganger, berøringsskjerm, trådløs kontroll, moderne chassisdetaljer - MixPre-6 føles som et moderne feltbånd.

Seks innganger, berøringsskjerm, trådløs kontroll, moderne chassisdetaljer - MixPre-6 føles som et moderne feltbånd.

SIDENE
Hovedinngangene til MixPre-6 er på XLR / TRS kombojack, to på hver side. På venstre side er det også en USB A-kontakt for tilkobling av tastaturet eller datamaskinen og nevnte USB C-kontakt for strøm eller tilkobling til en datamaskin. En enkel spak slår av og på enheten. Her er også enhetens utgang, en 3,5 mm stereo-minitele. Det er i grunnen et diskvalifiserende utvalg utganger for et profesjonelt apparat dersom Mixpre hadde vært en feltmikser ment for å kobles til profesjonelle kameraer eller lignende. Men her har vi i tatt med i betraktningen hvilken målgruppe maskinen er ment for. Ideelt sett kobler du den til en DSLR eller lignende for den typen produksjoner, muligens en trådløs kamerasender, eller du kan kjøre fritt som lydopptaker / mikser og synkronisere lyd med eventuelt bilde etterpå.
På høyre side er det også to XLR / TRS-kombojack samt en 3,5 mm stereo miniteleuttak for hodetelefoner og en tilsvarende AUX-inngang for kanalene 5 og 6 som støtter Plug-in Power-mikrofoner for enkle stereomikrofoner, kablede mygger og lignende. Denne inngangen kan også brukes til å motta tidskode (LTC) eller som retur for lydkontroll av et kamera som er matet fra MixPre.
På høyresiden finnes også en mini-HDMI-kontakt som også er til for å ta imot tidskode fra kompatible kameraer. Det er litt kronglete å komme til sidepanelet hvor man justerer hodetelefon-nivået og gjør innstillinger med. Spesielt om apparatet er i en veske eller når hodetelefonene er tilkoblet - noe som er ofte. 

Den trådløse funksjonaliteten uten ekstra kostnad er virkelig en stor fordel

FRAMSIDEN

Den dominerende funksjonen her er de fire knottene omgitt av hvite plastringer. Ringene fungerer også som rudimentære målere ved å skinne grønt i forskjellige styrker, avhengig av nivået, samt oransje for begrensning og rødt hvis det treffer taket. Fire knapper er plassert over, en spesiell knapp, en spilleknapp, en stoppknapp og en opptaksknapp. Den spesielle knappen kan settes til forskjellige funksjoner: få tilgang til kanalvising for kanal  5 og 6, en prosjektmeny, filliste og angreknapp.
Med den lille, relativt høyoppløselige skjermen til høyre, er alle innstillinger laget i en kombinasjon av berøringsskjerm og hodetelefonknapp på høyre side.

  • TYPE Feltopptaker
  • INNGANGER 4 mic/linjeinnganger (XLR/TRS Kombo), 1 mic/AUX-inngang (3,5 mm stereo-minitele), 1 HDMI (mini-HDMI, kun tidskode)
  • UTGANGER 1 linje (3,5 mm stereo-minitele), 1 hodetelefon (3,5 mm stereo-minitele)
  • KONTAKTER 1 USB A, 1 USB C
  • MÅL 16,6 cm x 11,8 cm x 3,6 cm (W x D x H)
  • VEKT 0,5 kg (uten batterier)
  • PRIS 12 499 kroner (ink.mva)
  • DISTRIBUTØR: Prolyd AS, [www.prolyd.no][1]
Tamron slipper ny telezoom

Tamron slipper ny telezoom

Møterommene forandres – og stiller strengere krav til teknologien

Møterommene forandres – og stiller strengere krav til teknologien