Praktisk AI vekker liv i gamle minner

Praktisk AI vekker liv i gamle minner

Kunstig intelligens er noe vanlige mennesker ikke forholder seg til, kanskje med unntak av at de har sett det på film. Døde ansikter kan bringes tilbake i livet, en teknologi mange fikk se for første gang i Star Wars-filmen Rouge One. Nå har slektsforsknings-nettstedet MyHeritage.com utvilet en teknologi som lar deg bringe dine egne slektninger tilbake til livet. I hvertfall på skjermen. Deep Nostalgia kaller de teknologien.

MyHeritage har tidligere fått oppmerksomhet for å ha bidratt til å oppklare gamle forbrytelser. De tilbyr muligheten til å drive slektsforskning gjennom å laste opp sitt eget DNA, noe som har gjort at de sitter på et stort DNA-register. Nære relasjoner til gjerningsmenn i uoppklarte saker har bidratt til at de har kunnet løses.

Nå tilbyr de også høyteknologi som er litt mer for nostalgisk underholdning. Foreløpig er det ikke mer enn enkle ansiktsbevegelser man får ut av de gamle bildene, men det er første skritt i tilgjengeliggjøring av teknologi som mange fortsatt vil beskrive som Science Fiction.


Under vises et utvalg private bilder, og lenger ned hvordan de tar seg ut etter behandling med AI fra MyHeritage.

Ikke spill, ikke bare film - Interaktiv underholdning

Ikke spill, ikke bare film - Interaktiv underholdning

Munch i nytt lys

Munch i nytt lys