Liv i Laser

Liv i Laser

LED-skjermer til bruk ved live events byttes i dag ut med den nyeste generasjonen av 3-chip DLP-laserprojektorer. En ny rapport fra Panasonic viser at utskiftningen til projektorer skyldes de kreative, kommersielle og operasjonelle fordelene. Rapporten trekker på erfaringer fra de største sceneutleiefirmaene i Europa, inkludert AED Group i Belgia og STS Communication i Italia.

Laser viser markedsvekst

Laser viser markedsvekst


Panasonic RQ50K-projektoren med 50 000 lumen og 3 Chip DLP leverer 4K-bilder i et lampefritt og filterløst design, med hermetisk forseglede linser og opptil 20 000 timers vedlikeholdsfri drift.

Erfaringene fra de europeiske sceneutleiefirmaene viser at projektorer er lettere og mer kostnadseffektive å bruke, og at bildeytelsen og strømforbruket er like bra eller bedre enn med tilsvarende LED-løsninger. Projektorene åpner opp for flere kreative løsninger med mulighet for å lettere skape flytende skjermer, forskjellige skjermformer, og skalere oppløsningen og lysstyrken på bilder så nærbilder bli mulig.

Ved et standard event-oppsett med levering av fire 9,6 x 6 meter skjermer med bilder i 4K-oppløsning, rapporterte sceneutleiefirmaene om en rekke store besparelser ved å bruke projektorene fremfor LED-skjermer:

· Tid brukt på forberedelser reduseres fra en uke til mindre enn en dag.

· Transportkravene reduseres fra 70 flightcases til kun 5, og oppsettet tar dermed betydelig mindre plass.

· Riggetiden reduseres fra 110 til 40 timer.

· Strømforbruket er 2-3 ganger høyere for LED-skjermer ved levering av samme lysstyrke-nivå.

– LED-skjermer har dominert markedet for videovegger og scenebakgrunner, fordi bildets lysstyrke og kontrast er suveren, men med lanseringen af Panasonic RQ50K har denne tendensen raskt begynt å snu. Sceneutleiefirmaer har raskt innsett at det er snakk om en game-changer som tilfører helt nye kommersielle og operasjonelle fordeler, bildeytelse og kreativ fleksibilitet som overgår LED-skjermene, sier Thomas Vertommen, europeisk produktsjef hos Panasonic Business.

– Rapporten identifiserer og samler for første gang de mange fordelene ved bruk av projektorer, og beskriver hvordan teknologien endrer dynamikken rundt å skape kreative scenebakgrunner på tvers av live events og tv-produksjoner. Rapporten “The Return of the Laser Projector for Event Backdrops” kan leses 

https://business.panasonic.co.uk/visual-system/why-panasonic-high-end-laser-projector-pt-rq50k-is-seen-as-a-game-changer-in-the-entertainment-industry#

 

Spectre tar over for Bary

Spectre tar over for Bary

Vizrt med grafikk for valget

Vizrt med grafikk for valget