Lys fremtid for Rotolight

Lys fremtid for Rotolight

Britiske Rotolight, som spesialiserer seg på å avansert LED-belysning til foto og filmindustrien, har sikret betydelig kapitalinvestering fra Octopus Investments for å støtte sine ambisiøse forretningsvekstplaner. Kapitalfinansieringen på 5 millioner dollar vil styrke selskapets fremtid, da de investerer tungt i forskning og utvikling for å levere 15 banebrytende produkter de neste fem årene, samt markedsføring og internasjonal ekspansjon, noe som vil føre til etablering av en rekke nye stillinger ved hovedkontoret i Pinewood Studios, Storbritannia.

Til glede for både ivrige amatører og fagfolk har Rotolight revolusjonert foto- og filmindustriene med sin avanserte belysningsteknologi, fra NEO 2 ™, verdens første LED-blits for fotografer, til sitt profesjonelle studiolys Anova PRO 2 ™ som har vært brukt av BBC, ITVs Dancing on Ice, EA Sports og Disney. Rotolights produkter har belyst utallige berømte ansikter som Martin Scorcese, Margot Robbie og Sir Elton John og blitt brukt på spillefilmer som James Bond Skyfall og Tom Hanks Captain Phillips. Deres produkter kan skilte med solid konstruksjon og praktisk design, er produsert i Storbritanie , og har en betydelig IP-portefølje med over 50 patenter og design. Selskapet har eksportert over 100.000 produkter til 41 land rundt om i verden.

Octopus Investments er den største VCT-investoren i Storbritannia, og vil gi betydelig kompetanse, et vell av relevant bransjeerfaring og viktige kontakter for å hjelpe Rotolight til å levere på sin vekststrategi. Med over 8,5 milliarder kroner i forvaltning, har Octopus et rekord for å støtte raskt voksende bedrifter med ambisjon om å vokse til å bli industriledende.

Richard Court, leder for utviklingskapital hos Octopus Investments, sier følgende:

"Vi er veldig glade for å være del av det som er en svært nyskapende, britisk-basert virksomhet ledet av et førsteklasses ledelsesteam. Selskapet har utviklet en rekke markedsledende produkter støttet av betydelig IP, og vår vekstkapital vil bli brukt til å videreutvikle produktsortimentet, samt kapitalisere på omfattende internasjonale ekspansjonsmuligheter. "

Rotolight vant ni priser i 2018 alene, og med over 30 priser for innovasjon og teknisk ekspertise, har Rotolight raskt blitt det høyest belønte LED-belysningsmerket til dags dato; som da deres nyeste lys, Anova PRO 2, ble kåret til Best of Show på NAB i Las Vegas, og foran kjente bransjennavn og omtalt av dommere som "kjærlighet ved første blikk". Rotolight mottok også Best Innovation Award fra Photography News i 2018 - stemmet frem av tusenvis av britiske fotointeressert.

Rod Aaron Gammons, konsernsjef i Rotolight, uttaler:

"Vi er glade for å sikre oss Octopus som en del av vårt team i det som vil bli en veldig spennende tid framover. De levere på våre ambisiøse planer for vekst og utvikling av produkter som forandrer måten fotografer og filmskapere arbeider med lys, slik at de kan være mer kreative og effektive i sitt arbeid enn noen gang før. Octopus bringer et vell av kompetanse og merverdi som var svært viktig for oss, og de har virkelig forstått, og kjøpt seg inn i vår visjon for fremtiden. "

Som en del av avtalen, er Rotolight også begeistret for å kunngjøre at tidligere MD av Dixons og administrerende direktør i Jessops PLC, Christopher Langley og Martin Wood, tidligere av Tetley Group og Hozelock Group, vil bli med i selskapets styre, som leder og finansdirektør, noe som ytterligere styrker ledelsens ekspertise.


Festene under LLB 2019

Festene under LLB 2019

Interfoto kjøpt av Foto.no

Interfoto kjøpt av Foto.no