Panasonic viktig for Media City

Panasonic viktig for Media City

Media City Bergen har ambisjoner om å binde mediebransjen i Bergen sammen.  En av de måtene de har gjort dette er som et felles mediahus for Vestlandsbyens mediateknologi-selskaper, utdannings- og forskningsmiljøer , alt samlet under ett tak i Bergen sentrum.

Media City i Bergen er viktig for framtidens medieindustri

Media City i Bergen er viktig for framtidens medieindustri

Selve bygningen er utviklet av Entra eiendom, er det første prosjektet i sitt slag i Norden.   Bygget ble fullført i 2017, og huser i dag ca 1200 mediefolk, inkludert TV-kanalene TV 2 og NRK, grafikkfirmaet Vizrt, mediahusene Bergens Tidende og Bergensavisen og Universitetet i Bergen.

Ideen er hentet fra den vellykkede modellen for Media City i Salford, i Storbritannia der BBC og ITV deler fasiliteter, og reduserer produksjonskostnadene for begge organisasjonene.

En av de viktiger integrasjonspartnerne for installasjonen har vært Panasonic. Her brukes Panasonic-teknologi i fellesarealer, registrering, møterom og for et stort fellesrom i hovedfoyeen. I tillegg benytter Bergens Tidende og NRK en rekke Panasonic-teknologier i sine dedikerte rom i bygningen.

Enkel pålogging

Det er hele fem TH-65BF1 interaktive berøringsskjermer med LED-bakgrunnsbelysning på flatskjerm som ønsker velkommen nye besøkende til bygningen, og veileder de gjennom skilt og selve innslusingen av deg som gjest.

Spesielt designet for slike løsninger har displayene et beskyttende glass som gir ekstra sikkerhet mot støt. Denne forsikringen er uvurderlig i offentlige rom, mens en forbedret anti-glare skjermbehandlingsspredning reflekterer lys fra overheadbelysning for å redusere reflekser og forbedre allsidig synlighet.

Enkle møterom

I kjelleren av bygningen er det 11 møterom. Integrert av AV-Teknikk og Kinly, hver er utstyrt med TH-65LFE8 skjermer. Auto sensorene sanser øyeblikkelig en ny HDMI-inngang, og slår på skjermer for umiddelbar oppstart. Et bestillingssystem for rommene, som viser tilgjengeligheten, vises på to TH-55AF1-skjermer i fellesrommet for møterommene.

For større gruppemøter taes i bruk en 5,400 lumen PT-RZ570 laserprojektor med en uttrekkbar skjerm i taket. Lampeløs og filterfri er denne projektoren som er designet for å redusere rutinemessig vedlikehold, slik at det ikke kreves vedlikehold for de første 20.000 driftstimene.

PT-RZ31K-serien kombinerer 3-Chip DLP ™ med proprietær SOLID SHINE-laserteknologi for lysere og oppslukende visuelle opplevelser. Dette er designet for praktisk og fleksibel installasjon på stedet, sammen med en rekke avanserte funksjoner som fremmer lavere eierkostnader, gir denne projektoren en fantastisk bildekvalitet på store flater i store lokaler.

I tillegg er det i bygget er et felles pressekonferanserom, utstyrt med en TH-84EF1. Drevet av en Crestron-kamerastyring på 350 cd / m2 lysstyrke, og her gjør IPS-panel med høy synlighet at bildene lettere kan sees og dette øker skiltingseffekten.

Visuell radio for NRK

Det regionale radiostudiet for NRK, som ligger på Media City Bergen, sender lokalt innhold på ulike tidspunkter i løpet av dagen.  Møter etterspørsel etter bilder av høy kvalitet som følger med talen, har NRK installert fire fjernsynskameraer i studioet slik at programmene kan sendes live på NRKs nettside.

K1 Studio brukes regelmessig til levende musikk, og de fire AW-HE130 Full HD-fjernkameraene streamer denne live, slik at lytterne kan få en mer komplett opplevelse.  AW-HE130 kamera er utstyrt med en innovativ x1.4 digital forlenger som kan øke objektivets effektive brennvidde med 40% mens du leverer jevn, høyoppløselig video.

-De fire kameraene som brukes i K1 studio, brukes til live streaming. Jeg liker kameraet, de er enkle å bruke. Det som er kritisk i et radiomiljø er at de er nesten stille, selv i rask panne og vippe, sier Erling Johnsen, teknisk leder ved NRK.Vi bruker PoE +, for strøm og kontroll, med en SDI ut for HD-signalet. Alle NRK-studioene i hele Norge bruker samme oppsett fordi det fungerer så bra.

-Vi bruker også HE130 for en rekke eksterne sendinger også, jeg har laget et fly case med tre kameraer og en kontroller. Det gjør det veldig enkelt å få kvalitetsbilder. Jeg elsker disse kameraene, du kan plassere dem hvor som helst og de utfører bare.

Trafikk og reise

Regionale trafikkbulletiner sendes også live fra Media City. En enkel selvkjør løsning gjør at man lett kommer på lufta. Reporteren kan justere kameraposisjonen ved hjelp av et kontrollpanel for å flytte dollyen slik at det kan gi oversikt over Bergen. Panasonic sine kameraer filmer dette direkte og bringer eksterne bilder til en Panasonic-skjerm rett bak reporteren.

-Vi har et AW-HR140 kamera på taket, slik at teamet kan zoome inn på kjente trafikk knutepunkter over hele byen. Liveutsendelsene styres gjennom selvkjør og er filmet med et  AW-HE130, sier Erling Johnsen, teknisk leder hos NRK.

Du kan se Panasonic sin infofilm om prosjektet her:

https://youtu.be/MvHvFtuTny8

Monitor Roadshow - På veien igjen

Monitor Roadshow - På veien igjen

IT-sikkerhet for medieselskaper

IT-sikkerhet for medieselskaper