Norkring tar steget videre med DataMiner

Norkring tar steget videre med DataMiner

Skyline Communications, som er en komplett multi-leverandør innen løsninger for nettverks-administrasjon på verdensbasis, kunngjør at Norkring har tatt i bruk Skylines DataMiner NMS/OSS-plattform for styringen av hele operasjonen.

Norkring.jpg

Norkring som er Telenor-eid er en ledende leverandør av kringkastingstjenester i Norge og drifter et av Europas største nettverk. De tilbyr en rekke tjenester inkludert DTT og DAB, i tillegg til skreddersydde video og  IP-baserte overføringssystemer. DataMiner spenner seg over alle Norkrings operative plattformer, og har én enkelt konsoll for å administrere og kontrollere hver eneste aktive komponent og hver av de mange tusen tjenestene.

DataMiner-noder

Løsningen består av 24 DataMiner-noder, som sammen danner et stabilt og lett tilgjengelig DataMiner-system som døgnet rundt innhenter data fra mer enn 16000 nettverk og produkter, og mer enn 1000 fysiske lokasjoner spredt utover et stort område. Dette inkluderer produkter og systemer til mer enn 130 ulike typer og varemerker og et bredt utvalg av protokoll-grensesnitt, inkludert både bransjestandard-grensesnitt og leverandør-spesifikke grensesnitt. Det store omfanget av kontinuerlig innhentet data blir behandlet av DataMiner i sanntid for velutviklet feil og resultatstyring. DataMiner sørger for fortløpende oversettelse til faktisk informasjon om servicepåvirkning, ved å kartlegge dataene dynamisk på mer enn 5000 tjenester på tvers av alle plattformene. Løsningen gir teamet med over 20 operatører et umiddelbart service-orientert perspektiv på hele operasjonen, på tvers av alle leverandører og teknologi-grenser.

Fullstendig automatisert

Norkring går kun for det beste, også når det kommer til OSS. DataMiner-systemet er for eksempel fullstendig automatisert gjennom en omfattende integrasjon med Norkrings sentraliserte Inventory & Asset Management-plattform. Ettersom Asset Management-plattformen er utstyrt med nye funksjoner som utvikler seg gjennom forskjellige stadier fra test til live produksjon-status, blir de automatisk automatisert og aktivert i DataMiner-plattformen. I tillegg har Norkring Trouble Ticket-plattformen og andre OSS-verktøy blitt fullstendig integrert i DataMiner, noe som muliggjør en   høyautomatisert og svært effektiv operativ arbeidsflyt. Som resultat får Norkring-operatører komplett styring av tjenestene sine med den enslige konsollen fra DataMiner. De kan også enkelt logge og administrere avviksrapporter, se tilleggsdata relatert til værforholdene på eksterne steder, tilstedeværelse av feltpersonell i sanntid, kommende planlagte aktiviteter og mye mer. Videre utnytter Norkring også DataMiner Automation Engine-funksjonene for å automatisere og effektivisere operasjonsprosedyrene og for å forbedre tilgjengeligheten av nettverkstjenestene ytterligere. Dette dekker et bredt spekter av applikasjoner, for eksempel automatiserte prosedyrer for DAB-katastrofegjenoppretting, DTT-tidssynkronisering, automatisert prosedyrer på feilaktige produkter, etc.

 -I Norkring drifter vi et av europas største nettverk. For å utdype det litt nærmere må altså operatørene våre overvåke over 1294 DAB-stasjoner, 2542 DTT-tjenester, over 1000 medietjenester, mer enn 1000 IP-kommunikasjonsforbindelser som forbinder kritiske tjenester (for eksempel for mobilnett), og mye mer. Dette inkluderer også et av verdens største medienettverk som består av mer enn 800 noder. Og dette på tvers av et stort område, der vi må vurdere flere faktorer, for eksempel virkningen av noen svært ekstreme værforhold," sa Inge Fagerbakke, COO og driftsdirektør i Norkring. "Mens utforming og drift av denne typen nettverk allerede er en betydelig utfordring og forpliktelse i seg selv, streber også Norkring etter perfeksjon når det kommer til kvalitet. Investeringen av denne komplette banebrytende nettverksadministrasjonsplattformen, som bokstavelig talt strekker seg over hele vår operasjon og er tett integrert med alle viktige OSS-plattformene, understreker vårt faste engasjement til våre kunder når det gjelder servicekvalitet og tilgjengelighet. Vi var veldig ambisiøse helt fra starten av dette prosjektet, og en grundig evaluering av nettverksadministrasjons-plattformene som er tilgjengelige i markedet, viste at Skylines DataMiner-plattform var den beste løsningen for å matche våre ambisjoner fastslår Norkring.

-Norkring er en imponerende organisasjon både i størrelse og når det kommer til teknologi og det er en stor ære for Skyline å bli valgt til et så prestisjetungt og ambisiøst prosjekt sies det fra Skyline.

AI på jakt etter media -  IBC 2018

AI på jakt etter media - IBC 2018

Projektor ideell for faste installasjoner

Projektor ideell for faste installasjoner