Finnes det et liv for Indiefilm

Finnes det et liv for Indiefilm

Nisjestrømmetjenester som Mubi, Shudder eller nylig lanserte Wild Side TV fyller et tomrom for uavhengige filmskapere, og hjelper til med å lage arthouse- og sjangertitler. Spørsmålet er hvordan filmskaperne skal nå ut på markedet.

For mange i filmverdenen, inkludert indie-produsentene og distributørene som utgjør det meste av Cannes-markedet, har streaming vært en redningsplanke, og muliggjort finansiering av en rekke filmer som ellers ville vært nesten umulig å få laget.

Selv om nisjeplattformer kanskje ikke tilbyr samme nivå av upfront muligheter til å tjene penger som f.eks tradisjonell kringkasting, kan de tilby alternative inntektsstrømmer. Filmskapere kan forhandle om inntektsdelingsmodeller, motta bonuser for eksklusivitet eller dra nytte av økt eksponering som fører til flere muligheter.

Case study : "Blå er den varmeste fargen"

Den kritikerroste franske filmen, "Blue Is the Warmest Color," fikk betydelig oppmerksomhet etter å ha blitt vist på Mubi. Eksponeringen på plattformen bidro til filmens samlede suksess, inkludert økt salg av Blu-ray.  Se referanse på filmen her:   https://www.imdb.com/title/tt2278871/

Nå ut til publikum

Nisjestrømmeplattformer som Mubi, Shudder og Wild Side TV tilbyr uavhengige filmskapere unike muligheter til å nå engasjerte, spesialiserte publikum. Ved å forstå preferansene til disse plattformenes seere, kan filmskapere ikke bare overleve, men få inn penger i den digitale tidsalderen. Gjennom strategisk plassering, aktivt engasjement og utnyttelse av fordelene med disse plattformene, kan uavhengige filmskapere gjøre lidenskapsprosjektene sine til vellykkede økonomiske satsinger.

Hvilke PTZ kamera skal du velge

På leting etter framtiden

På leting etter framtiden