TV Vest satser i Bergen

Daglig leder Jørund Kopren i TV Vest satser på hele Vestlandet

TV Vest startet på friskt i 2014, nå peker pila oppover. Satser på å erobre hele Vestlandet, nå skal TV Vest lage lokal-TV i Bergen også.

Daglig leder Jørund Kopren kan fortelle at det ikke blir en ny «avdeling» i Bergen, men at TV Vest skal etablere seg også der, som noe eget. Derfor vil de ha inn nye partnere. TV Vest i Rogaland har hatt suksess siden seks tidligere ansatte ble til seks eiere i 2014. De vil nå bruke samme oppskrift i Bergen.   - TV Vest vil eie en del av selskapet, men vi ønsker også at de nye partnerne som kommer inn skal få eie sin del i Bergen.   Med andre ord har gjengen i TV Vest tro på at det finnes en fremtid for lokal-TV.  - Folk er ikke mindre interessert i lokalt innhold enn før, de er faktisk mer interessert enn de har vært tidligere, hevder Jørund. Han viser til at både Facebook og YouTube kan rapportere om økende bruk av levende bilder. Dette mener Jørund er en viktig indikator på at det finnes muligheter der ute. -Problemet er egentlig bare distribusjonen. Folk ser mer på TV nå enn før, men ikke lineær-TV. Vi må være tilstede der folk er og gi folk innholdet der de vil ha det.   Når det er sagt så er det faktisk sånn at 97% av de som ser på i Rogaland, de ser på lineær-TV, legger Jørund til. 

Hva vil du si til de som ikke har noen tro på at det finnes en framtid for lokal-TV? 

-Tiden vil vise. Nå er verden sånn at vi kan lage TV mye billigere og mer effektivt enn tidligere. Man trenger ikke dyrt produksjonsutstyr for å få opp en kanal. Vi har all infrastrukturen på plass, den bruker vi hver dag, derfor er det ingen tung investering som må til. Teknologiutviklingen har gitt oss muligheten til å lage enkelt og billig. Da dukker det opp mange muligheter, supplerer Jørund. TV Vest leter etter partnere både på den redaksjonelle siden og på markedssiden. Stillingsannonsen ligger ute på Finn og Jørund er klar for å finne gode partnere. 

-Du trenger ikke ha masse grader. Vi leter etter noen som har evne og som har veldig lyst. Dette kan ligge i personen, selv om det ikke ligger i papiret. 

Det er ingen hemmelighet at TV Vest i sin tid gikk konkurs, siden den gang har de tatt grep. Jørund legger ikke skjul på at det er en kamp, men han har troa.  

-Det er en kamp hver dag å «hente pengene», men det jobber vi med for å bli flinkere på. Vi skal bli enda flinkere til å selge produktet vårt. Penger kommer aldri av seg selv. 

Han mener også at de allerede har blitt bedre på å selge, og at dette er en av grunnen til at de har gått i pluss siden 2014.  

-Finner vi de rette folkene som er interessert i å levere et godt annonseprodukt i Hordaland, så bør dette gå fint. 

Han legger fort til: - Etter en konkurs er man forsiktig med å si at alt skal gå bra. Det er en jobb hver dag. Det er en kamp.  

Jørund har en klar drøm for TV Vest og den har han allerede formidlet til medarbeiderne sine. Han vil at dette skal bli en bedrift de ansatte kan bli gamle i. 

- Vi må utvikle muligheter for de som jobber i kanalen, slik at dette er en trygg og god arbeidsplass.  Satsningen i Bergen skal hjelpe Jørund og TV Vest til å komme nærmere denne drømmen. Jørund påpeker at en av mulighetene som oppstår, er at de ansatte kan flytte på seg. Dersom de måtte ønske det. 

-Hva tror du vil være avgjørende for om TV Vest i Bergen blir en suksess eller ikke? 

- Vi må finne de rette folkene! 

Han legger til at de har fått ganske mange flotte interessenter.  

-Vi må lage rett bedrift med rette folk. De som jobber der må ha kjemi og de må like hverandre. Da er det lettere å lykkes. 

Jørund må innrømme at han ikke hadde tenkt noe på akkurat når kanalen skulle starte opp, før han ble spurt om det for et par uker siden. 

-Når vi tar fatt på 2018 så begynner kanalen å kjøre, men jeg kan begynne tidligere hvis det er ønskelig. 

Jørund understreker at de ikke må rushe inn i noe. Målet er få til noe som folk kan stole på at er der over lang tid.  Jørund mener at kanalen ikke vil få noen direkte konkurrenter i Bergen, men konkurrere, det gjør de. 

-Man konkurrerer om tiden til folk. Hvis du skal få en del av tiden folk bruker på media, så må du ha et bra produkt. Sånn sett er alle som opptar tiden til folk en konkurrent.    Alt fra Bergens Tidene til Netflix og HBO.  

-Vi må lage et produkt som har høy kvalitet og som er relevant, slik at folk velger oss. 

ITV

09.14.17
Geir Bergersen

Søk

Monitor magasin

Twitter

Om du vil jobbe som montør for avon ser de i disse dager etter montører in Osloområdet. fb.me/8ql0FYFPe

23.01.2018 - 10:11

Tøffere økonomiske tider i TV-bransjen fører til kutt monitormagasin.no/content/rubico… fb.me/4xKUBBoSj

20.01.2018 - 14:55

Mediability ekspanderer til Storbritannia. fb.me/EdoZ2OUK

17.01.2018 - 13:02

RT @sonyproeurope: We’ve just uploaded a new video of Alister Chapman - @stormguy - sharing the difference between the new PXW-Z90 and HXR-…

16.01.2018 - 23:11

Mediabilty tar steget ut twitter.com/Mediability_tv…

16.01.2018 - 23:09

Bransjenytt

Pandora har valgt Premium utgaven av AMIRA kamera som gir de blant annet 2K opptak i ProRes 444, import av egendefinerte 3D LUT og opptil 200fps.

Steinberg Media Technologies GmbH ønsker å invitere til et unikt Cubase 7 launch-party og en uforglemmelig aften på John Dee, Rockefeller i Oslo...

Mediateket har blitt tildelt to viktige anbud i NRK den siste tiden.

I samarbeid med DK-Tecknologies arrangerer Soundware Norge AS et Loudness seminar, tirsdag 18. oktober.

Twentyfourseven AS overtar det norske Maxell-agenturet på profesjonell opptaksmedia. Det skandinaviske selskapet er utleier av teknikk til TV-...

Reality i nord for britiske TV-seere. Nå skal også britene kjempe seg fram til "71º Nord", blir det suksess på britiske TV-skjermer. Gir...

NISS har fått godkjent studieprogrammet årsstudium i film og TV som et høyskolestudium.

Dokumentarfilmen vinner fram i Norge.

Petter Wallace med bakgrunn fra Filmfondet og Produsentforeningen er ny sjef for NRK sin eksterne redaksjon.

NRK lisens ulovlig i forhold til EØS-avtalen.

Nyhetsarkiv

I et samarbeid mellom eiendomsutvikler Avantor og Dagslys, har Oslo Film Studios sett dagens lys. Nå ligger flere bransjeaktører langs Akerselva, fra...

Vi dekker LLB-messen se innslag fra de forskjellige standene

Med opp mot 1000 besøkende til nå har LLB i 2017 hatt godt besøk den første dagen. Messen varer fortsatt torsdag 2.mars og fredag 3.mars på Telenor...

Monitor har tatt en prat med et utvalg utstillere for å få litt dybdeinformasjon om hvilke nyheter og overraskelser de har for besøkende på årets LLB...

TV-programmet «Lost in Time» er det første Interactive Mixed Reality-gameshowet i verden, og all utvikling skjer i Norge.

Den 14 utgaven av ISE messen i Amsterdam starter opp 7-10.februar. ISE 2017 er en av de største messen for AV-installasjoner i Europa. I 2016 var...

Det nye Moesgård Museum utenfor Århus er absolutt verdt et besøk. Museet setter nye standarder for hvordan et museum kan utformes i dag og utnytter...

Når foreningen for Lyd, Lys og Bilde (LLB) åpner dørene for sin messe i mars 2017 er det andre gang de holder messen utenfor Oslo sentrum....

Panasonic vant blindtest av laserprojektorer utført av den britiske systemintegratoren Pure AV.

– Mediability blir navnet på det nye konsernet som samler tre av Skandinavias fremste leverandører av medieproduksjonsløsninger.

Monitor nyheter RSS

Syndicate content