Med Canon i Bergen

Under Nordiske Mediedager hadde Canon en liten utstilling av sine PTZ-kameraer satt opp i mot miksere og deres nye autotrack løsning.  Vi ble fristet til å stikke innom foto.no sin butikk i Media City i Bergen for å se på deres nye autotrack løsning.

Thomas Reisæter fra foto.no og Lars Aksheim fra Canon Norge tilsted med 4K og auto-tracking i Bergen

Canon viste hos foto.no deres nye profesjonelle PTZ-kamera med 4K60P, 12G-SDI-tilkobling og førsteklasses autofokus med alternativ for intelligent automatisk sporing

Canon sitt 4K PTZ-kamera til den nette prisen av 135.000,- kroner, nå med ful auto-tracking

Kamera kommer med 1.0-type 4K-sensor og DIGIC DV7-prosessor med Dual Pixel AF. En 15x optisk zoom (30x i full HD) tar bilder med enestående detaljer, selv i nattmodus. Kamera strømmer kringkastingsopptak i 4K60P- og HDR-kvalitet via en rekke IP-protokoller, og automatiser produksjonene dine ved hjelp av funksjonene for Auto Tracking og Auto Loop.  Funksjonene for Auto Tracking og Auto Loop er tilgjengelig via en betalt lisens. Kamera kommer med en mengde kontakter, for eksempel 12-G-SDI, 3G-SDI, HDMI, Gen lock- og Dual XLR-lydinnganger

Etter å ha brukt en drøy time sammen med kamera og teknikk, vil vi si at kamera ta gode bilder på kringkastingsnivå i opptil 4K UHD 60P, 10-biters 4:2:2.  Kamera kommer med bildestabilisert 15x optisk zoom i 4K eller opptil 30x avansert zoom i full HD.  Nyheten Lars Askheim fra Canon Norge og Thomas Reisæter fra foto.no vil prate om var deres løsning for auto-tracking.  Løsningen gjør at du følger et motiv automatisk ved hjelp av ekstra betalt programvare som du laster ned til Mac eller PC.

Autotracking med muligheter

Canon sitt 4K PTZ kamera kommer også med RA-AT001 Auto Tracking-appen som er en ny teknologi utviklet av Canon som hjelper deg til å gjøre enklere oppsett for å følge de du filmer foran kamera. Softwaren tar i bruk intelligente ansiktsgjenkjenningsfunksjoner. Løsningen drar nytte av Canons avanserte ansiktsgjenkjenningsteknologi, som lar den automatisk gjenkjenne og spore personer i sanntid.

Du markerer enkelt auto-tracking og låser dette til person, så vil det følge personens bevegelser.

RA-AT001-appen er designet for å automatisk holde den identifiserte personen i bildet, og sikre at de forblir i fokus uansett bevegelse. Dette gjør den ideell for å ta bilder av mennesker på farten, for eksempel under sportsbegivenheter eller f.eks i forelesningssituasjon.

Takket være det intuitive og brukervennlige grensesnittet er RA-AT001-appen enkel å bruke og kan nås på hvilken som helst kompatibel enhet. Med bare noen få trykk kan brukere aktivere appen og begynne å ta bilder av profesjonell kvalitet med letthet.




Vi fikk testet ut løsningen fra RA-AT001-appen og dette er slik vi opplevde det en løsning med godt brukergrensesnitt for automatisk sporing.  Løsningen er utviklet internt hos Canon og  burde vise Canons behov for å levere smart software til sine hardware kamerer.. Ved å utnytte avanserte algoritmer og toppmoderne maskinvare har Canon skapt et kraftig verktøy som kan hjelpe brukere med å forenkle det å få til gode foto og filmopptak i en live-situasjon.

TEST: SENNHEISER PROFILE USB MIC

TEST: SENNHEISER PROFILE USB MIC

Antipode - Film i et internasjonalt landskap

Antipode - Film i et internasjonalt landskap