LVC satser på WebClip2Go.

LVC satser på WebClip2Go.

I en hverdag der man ikke har kunnet møte hverandre ansikt til ansikt har enkle videoformater vært viktige. Samtidig  har også e-lærings-løsninger preget hverdagen til mange skoleelever og studenter de siste årene. Bransjeveteranen Gilbert Larsen har passert 80 år, men driver fremdeles Sandefjordsfirmaet Larsen Video Consulting. Her selger han blant annet «gjør det selv» videoproduksjonsprogrammet, WebClip2Go. Med 30 minutters opplæring er det bare å sette i gang.

– LVC er en anerkjent leverandør av utstyr og løsninger til TV- og videobransjen, samt til industri og næringsliv hvor det inngår videosignaler i prosjekter. Solide kunnskaper ervervet i løpet av mange år med nasjonal og internasjonal produktutvikling, planlegging, installasjon og markedsføring. Firmaet har bygget opp en unik kontaktflate rundt om i hele verden og det er sjeldent vi ikke kan hjelpe kunder med forslag til løsning på de fleste typer av video-, VGA-, DVI-relaterte problemstillinger, skriver Larsen Video Consulting, forkortet LVC, på sin hjemmeside

Gilbert Larsen hos LVC

Gilbert Larsen fra LVC

Gjorde det bra under Covid

– Hvordan påvirket koronaåret dere og hvordan ser dere på  fremtiden?

– De siste årene har vært noe av det beste  for oss på lenge. Spesielt gjorde vi det bra innenfor «Streaming», Low latency Cameras, Multiskjerm og spesialløsninger til sykehus, forteller Gilbert Larsen, grunnlegger av LVC.

– Når det gjelder fremtiden?  Selv går jeg jo på overtid, men det er gøy å holde på og sikkert bra for hjernen.

 De som er gamle nok husker kanskje at Gilbert Larsen startet i elektronikkbransjen som praktikant hos Vingtor i Horten, med produksjon av forsterkere, mottagere og bygging og installasjon av «hvalskrekk» til hvalbåtene.

 Deretter tok Larsen 3 år ingeniørutdannelse i Köping i Sverige etterfulgt av militærtjeneste som ingeniør på FFIE med rakettoppskytinger på Andøya før fast jobb på FFIU i Horten. Etter det gikk vestfoldingen over i Akers Electronics med produktutvikling og salg av mikroelektronikk. En av oppgavene til Larsen her var utvikling og produksjon av videoforsterker for NRK i nært samarbeid med NRK laboratorium. NRK hadde også  vært med på å videreutvikle et videovelgersystem som NRK var hadde startet og sammen med Odd Evensen ble det startet produksjon av Broadcast Matriser i Sandefjord i det nyetablerte firmaet Sandar Electronics AS og resten er historie.

Flere potensielle salg av «enmannstudio».

Det var på ISE-messa i Amsterdam i 2019 at Larsen igjen møtte på nederlenderen Gerrit Bulten, grunnlegger av WebClip2Go. Siden da har LVC vært eneste norske leverandør av WebClip2Go.

 – Gerrit Bulten er en god venn siden før OL-tiden 1994. Da vi møtte han i Amsterdam i februar i fjor, tok han oss med til sitt firma og vi fikk demo og opplæring av WebClip2Go-systemet, forteller Larsen.

– Hvem er det som kjøper produktet av deg?

­– Bridge Technologies har systemet i England og brukes til opplæring. Ellers har Høyskolen Kristiania kjøpt gjennom oss via Bravo Audiovisual AS. Ellers ligger det flere potensielle salg i vannskorpen nå. Siden både Gerrit og jeg er i faresonen for Covid-19, blir det ikke noe «på stedet» assistanse fra oss og vi anbefaler sluttkundene våre til å bruke lokal installatør med PC-erfaring. For Høyskolen Kristiania var Bravo Audiovisual AS ideell som installatør her på grunn av lyd-, lys- og videoerfaring. Bravo har taklet dette utmerket med oss på sidelinjen, skriver Larsen i en e-post til Monitor Magasin.

– Vi hjelper også til med markedsføring i Sverige og har opparbeidet en kundebase på ca. 50 Universiteter og andre læreanstalter. Flere av disse kjenner WebClip2Go fra en større messe i Berlin og ønsker videre forhandlinger. Svenskene liker også at vi er åpne for salg til lokale installatører, forteller han videre.

 – Hvor mange salg av produktet har gått via deg?

– Alle salg vil, mer eller mindre, gå igjennom LVC. Ellers har vi et fint forhold til de fleste norske leverandører innenfor bransjen. Vi holder oss unna produkter som er opptatt og de fleste lar oss være i fred. Men, ulver er det jo overalt! Vi bygde opp Kramer Electronics i Norge, fra nesten ingenting og til en storsuksess. Det samme med tvONE. Et lite firma på en IBC-stand som vi så hadde potensialer og ble også en suksess. Et år fikk vi t.o.m. prisen for største salg i Europa i forhold til innbyggertall.  De fleste seriøse, av våre leverandører, har som selvfølgelig regel: «Project Protection – First Come – First Serve.»

Ellers er det streaming fra Yuan og MultiSkjerm fra Craltech som tar mestepart av tiden.

WebClip2Go vil revolusjonere innholdsproduksjon

WebClip2Go er en avdeling av det nederlandske firmaet Burst Video, som har over 30 år med kringkastings- og AV-installasjonserfaring. Systemet er i fagpressen utnevnt til å være blant de 10 beste systemene på markedet. WebClip2Go kombinerer innovasjonen til en nystartet bedrift med ekspertise og visdom fra en etablert spiller. WebClip2Go opererer utenfor Veenendaal i Nederland, og har installert systemer over hele Benelux-regionen og flere andre steder i Europa.

WebClip2GO

WebClip2Go tilbyr videoproduksjonsverktøy av høy kvalitet som tar sikte på å revolusjonere måten innhold blir produsert på, redusere kostnadene ved produksjon og gjøre å videoproduksjon på profesjonelt nivå mer tilgjengelig for alle.

Verktøyet sikter seg inn mot utdanning-, markedsføring-, detaljhandels-bransjen og nyhetsproduksjon. WebClip2Gos store fordel er at den gir muligheter for revolusjonerende rask innholdsproduksjon for alle. Blant annet har de integrert PowerPoint presentasjoner inn i programmet. PowerPoint-lysbildene fungerer ikke bare som innholdet og bakgrunnen for produksjonen, men som selve kontrollverktøyet. Ved å navngi lysbildene på riktig måte utløser de innsettingen av malkomponentene som allerede er utviklet spesielt for dem i det viktigste WebClip2Go-systemet - titler, overganger og eksternt videoinnhold: alt du forventer av en profesjonell produksjon, kontrollert bare ved bruk PowerPoint.

Foreleseren eller læreren går da ganske enkelt inn i studioet og leverer innholdet inn i kameraet, med WebClip2Go ved å bruke den medfølgende PowerPoint-strukturen for å sette inn hver komponent på riktig sted. Den bruker til og med maskinlæringsbasert stemmegjenkjenning for å kontrollere hastigheten på teleprompteren som er en del av et WebClip2Go oppsett. Når filmopptaket er fullført - vanligvis i bare ett forsøk - er videoen ferdig! Intet mannskap, ingen redigering, ingen etterproduksjon og rendering i sanntid.

 

Blant trosser og clamps

Blant trosser og clamps

Workshop for lys i Oslo

Workshop for lys i Oslo